nedjelja, srpnja 05, 2009

Otvoreni 12.susreti "Glumaca u Zagvozdu"

Nebo se smilovalo Zagvožđanima i njihovim gostima, a bilo ih je u subotu na otvaranju 12. po redu Kazališnih susreta “Glumci u Zagvozdu” oko 2000. Svi oni došli su na Trg glumaca u središte Zagvozda da bi nazočili još jednom susretu glumačke kreme Hrvatske i ljudi u neposrednom kontaktu.

Naime, sami Susreti u Zagvozdu stvarno su jedno zajedništvo onih kojima daske život znače i običnog puka koji sudjeluje na tim susretima.

Dvanaesti susreti “Glumci u Zagvozdu” otvoreni su državnom himnom, a duša Susreta Vedran Mlikota kratko je pozdravio brojne gledatelje i svoje kolege koji će tijekom mjesec i pol dana biti na Trgu glumaca, ali i u domovima njegovih Zagvožđana.

Načelnik općine Miroslav Gaće otvorio je svečano susrete, a potom su glumci Gradskog kazališta Komedija iz Zagreba izveli Brešanovu “Svečanu večeru u pogrebnom poduzeću”.

Pod redateljskom palicom Zorana Mužića, autora Igora Karlića i scenografa Darka Bakliža glumci Igor Mešin, Vid Balog, Tomislav Martić, Ivica Zadro, Mirela Brekalo, Nada Abruz, Davor Sedružić, Zvonimir Zoričić, Željko Duvnjak, Saša Buneta, Ranko Tihomirović i Goran Malus oduševili su prepuno gledalište.

Nadahnutom izvedbom, koja se samo može dogoditi u Zagvozdu, na najbolji mogući način prezentirali su što znači neposredni kontakt glumaca i publike. A ona ih je nagradila dugotrajnim pljeskom.

Prije samog početka otvorena je i izložba Šime Martinisa iz Komiže, koji se predstavio brojnoj publici uljima na platnu s mediteranskim i otočnim motivima, u kojima je ribarski brod najžešči fokus cijele njegove umjetničke priče.

Također, potpisan je i sponzorski ugovor između Ministarstva turizma, kojega je zastupao državni tajnik Branko Grgić te predsjednik Udruge “Glumci u Zagvozdu” Boženko Dedić i umjetnički direktor Vedran Mlikota.

Kako to biva u Zagvozdu nakon otvaranja Kazališnih susreta, brojni gledatelji nastavili su s druženjem na Trgu glumaca.

Više fotografija na ovom linku snimila Mirela Kristić

I video na ovoj adresi

Izvjestila: Slobodna Dalmacija

http://www.zagvozd.blogspot.com

Nema komentara: