subota, lipnja 27, 2009

"Hrvatski kraljevi" snimaju se u Zagvozdu

Zajedno sa svojim suradnicima redatelj Domogoj Burić snima jednu od po proračunu zasigurno najskupljih produkcija HRT-a. Radi se o igrano-dokumentarnoj seriji “Hrvatski kraljevi”.

- Snimanje je počelo u veljači, trajat će cijelu godinu, a seriju će se emitirati 2010.godine. U ekipi je trenutačno stotinjak članova, a inače na cijelom projektu radi oko 500 ljudi - rekao nam je autor i redatelj serije Domagoj Burić. Serija se snima po cijeloj Hrvatskoj.

Prije zagvoškog i vrličkog kraja ekipa je boravila u Lici, potom se preselila na sjever Hrvatske, u Slavoniju i na kraju će raditi u studiju.

- Ispričat ćemo priču o hrvatskim kraljevskim dinastijama, kraljevima i kneževima koji su vladali ovim prostorima od doseljavanja Hrvata u 7. stoljeću, pa sve do zadnjeg vladara iz dinastije Trpimirovića. Zanimljivo je da ćemo za potrebe snimanja, a kako bismo što zornije dočarali ona vremena, raditi rekonstrukcije starih hrvatskih crkava, eksterijere i interijere u prirodnoj veličini - otkrio je Burić.


Pogledajte snimke sa snimanja u Zagvozdu


Priredio: Marko Čagalj, poštar
http://zagvozd.blogspot.com

Nema komentara: