nedjelja, studenoga 11, 2007

Pred ulazom u tunel Biokovo


Tunelska bušilica stručno nazvana "TAMROCK"Pantera kod budućeg tunela u Rastovcu.

Trenutno je Rastovac i Zagvozd u cijeloj Imotskoj krajini pa i šire, a moglo bi se reći i u cijeloj Hrvatskoj najveće gradilište, kako zbog autoceste tako i zbog dugoočekivanog tunela sv. Ilija kroz Biokovo. Njega su spominjale generacije i generacije naših predaka i evo hvala Bogu
ipak smo dočekali da su motori snažnih strojeva ipak zaurlali podno Biokova gdje se za dva- tri dana očekuje i ulaz u utrobu ove krasne planine.

Mikser iskrcaje beton u stroj koji ga baca po portalu

Danas sam obišao gradilište u Rastovcu skupa sa Goranom Lišnjićom_Gocom gdje smo napravili ovih par snimaka, te smo uspjeli doći i porazgovarati sa voditeljem radova u ovoj smjeni.

Prikaz samog mlaznog betona kako pod velikim pritiskom ga stroj baca (Torkret)

Rukovodilac se zove Nikola Gajić dipl. ing. građ. inače zaposlen u Hidroelektra- niskogradnja kojeg smo zamolili za par informacija i koji nam je uistinu ono veselo iste dao.

Goce prati kako se baca mlazni beton zvani (TORKRET).


Kako nas je izvjestio gospodin Gajić dileme nema nikakve, tunel ide sigurno, ugovor je, kako kaže potpisan i za dva dana ide ono najglavnije, a to je tunelska bušilica ulazi u srce Biokova.Bušiti će ako je tvrd teren šest metara tunela dnevno, a ako je teren mekan onda ide dva metra dnevno.
Bilo kako bilo ipak se ostvario dugoočekivani plan kako nas tako i naših
predaka.SRETNO
IZVOĐAČIMA.

Neno Lončar i Goran Lišnjić
Da bi vidjeli uvečanu sliku kliknite na nju !

Nema komentara: