subota, studenoga 22, 2008

U Zagvozdu prvi Antikorupcijski malonogometni turnir u Hrvata!


Mladi Zagvozda u nedjelju će u svom mjestu organizirati uistinu neobični malonogometni turnir. Nazvali su ga Antikorupcijski malonogometni turnir Hasan-aginica 2008.

Neobične su i nagrade koje dijeli organizator.Tako momčad koja osvoji prvo mjesto dobiva tri radna mjesta plus pehar. Za drugo mjesto – riješeni papiri/ptsp/ za mirovinu, a za treće mjesto sezonsko dežurstvo u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu u Zagvozdu.

I sponzori su jednako neobični. To su lokalni doušnici, špijuni, lažni invalidi, nesposobnjakovići, žderačka mašinerija, vikendaši. Sudac cijelog turnira je „Idemo dalje“.

Prema riječima Tihomira Čaglja, jednog od organizatora, mladi Zagvozda htjeli su se kroz sport jednostavno narugati trenutačnom stanju u našem društvu. Korupcija, antikorupcija, lažni invalidi, primanje na nova radna mjesta putem veza i potplaćivanja, globalni su hrvatski problem, a naše lokalne također nismo zaobišli. Svatko svome pravi usluge.

Ni mi u Zagvozdu nismo imuni na ovaj globalni problem. Kroz sport i zabavu, tako ćemo se i našaliti,te na jedan način na trenutak zaboraviti brige koje nas tište. A kriza koja će svaki trenutak zakucati na naša vrata bit će za nas mlade još veći izazov za organizaciju sličnih turnira. Preko njih ćemo izražavati svoje neslaganje sa stanjem u našem društvu, riječi su Tihomira Čaglja.
Interesantno je da su se odmah s objavom plakata za Antikorupcijski turnir prijavile čak 32 momčadi.

Braco Ćosić, Slobodna Dalmacija

Nema komentara: