utorak, veljače 05, 2008

Zagvozd na Google EarthuKako smo već pisali moguće je pregledati Zagvozd i cijelo Zabiokovlje na Google Earth –u . Sa stranice www.zagvozd.net te stranica http://rastovaczagvozd.blog.hr i www.zagvozd.blogspot.com Svi zagvoški zaseoci i prezimena su obuhvaćeni i označeni na mapi koja se klikom otvori. Nešto detaljnjije podatke moguće ja naći ako u gornjem dijelu mape kliknete na vezu „Pogledaj na Google Earthu“. To samo vrijedi za one računare koji imaju instaliran Google Earth (ikonica je plava kuglica sa bijelim uzorcima) otvoriti će vam se slika kao ovdje gore. Na dnu slike označene bijelim strelicama su zemljopisni podaci (kordinate) svake točke koju prelazite mišom. Ukoliko smo netočno napisali neko prezime ili bilo koji podatak molimo vas da nam pošaljete te podatke sa točnim zemljopisnim kordinatama kako bi ih mogli popraviti na mapi. Tako na primjer Trg glumaca u centru Zagvozda gdje se nalazi plava oznaka ima sljedeće kordinate : 43 23 50.88 N ; 17 03 19.73 E Ukoliko smatrate da je na mapu potrebno dopisati neki podatak molimo da nam pošaljete kordinate i tekst upisa na naš mail zagvozd@gmail.com ili da napišete u knjizi gostiju.
Za područje Župe biokovske još nije izrađena digitalna slika pa nije moguće izraditi ovu kartu, dok je područje Gornjih Rašćana tek nedavno dobilo digitalnu sliku, ali je ona rađena u vrijeme kad je bilo oblačno vrijeme pa neki dijelovi nisu vidljivi.
Isto molimo da za prezimena u Krstaticama dostavite nam kordinate o pojedinim prezimenima kako bi mogli napraviti i tu kartu detaljnjije nego sada.

Željko

Nema komentara: